justlikeyou

Just like you

Cukormentes, könnyen és gyorsan elkészíthető édességek

2017. április 09. - justlikeyou

Január elején, mint sokunknak, nekem is az egyik újévi fogadalmam az volt, hogy elkezdek rendszeresen edzőterembe járni. Idén ezt be is tartottam, mert karácsonyi ajándékként kaptam egy utalványt, amely nyolcalkalmas személyi edzést és kéthavi étrendet is tartalmazott. Az étrenden - mondanom sem kell - édesség nem szerepelt. Mivel csokifüggő vagyok, és minden nap muszáj egyet ennem, így nem tudtam maradéktalanul betartani a diétát. Március elején elhatároztam, hogy próbálom mellőzni a csokit, és helyette az étrendembe is beilleszthető cukormentes, házilag gyorsan elkészíttethető édességekkel pótolom.

Jelentem sikeresen, azóta csak diabetikus étcsokoládét vettem, azt is csak a desszertek díszítéséhez.

Az alábbiak a kedvenceim:

Banános zabpalacsinta, túró töltelékkel:

(Erre az edzőm is rábólintott, a recept tőle származik.)

Hozzávalók (2 fő részére):

- 2 db banán

- 2 db tojás

- 2 evőkanál zabpehely (darált)

Töltelék:

- fél doboz zsírszegény túró

- kevés natúr joghurt

- kevés folyékony édesítőszer

- kevés citromlé

Díszítés:

- eper

A banánt összenyomkodjuk villával, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Ha nem elég sűrű, még tehetünk hozzá zabot. Egy felhevített palacsintasütőbe 7-8 cm átmérőjű tésztamasszát öntünk és kisütjük.

Azért tanácsos kisebb méretűeket sütni, mert így könnyebb lesz megfordítani.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, és a palacsintákat megtöltöm vele.

bananos_palacsinta.jpg

 

Csokis-diós süti:

Hozzávalók (12 szelethez):

- 50 dkg dió

- kevés folyékony édesítőszer

- 5 tojás

- 4 evőkanál mandulaliszt

- 2 evőkanál zsírszegény holland kakaópor

-1 teáskanál sütőpor

- diabetikus sárgabaracklekvár

Díszítés:

- diabetikus étcsokoládé, dió

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzá adagoljuk fokozatosan a folyékony édesítőszert, majd egyesével a tojássárgákat. Utána a mandulalisztet összeverjük a sütőporral, a kakaóporral, a darált dióval, és óvatosan a masszához forgatjuk, nehogy összetörjön.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 25 perc alatt megsül. Sütés után kettévágjuk és megkenjük a közepét lekvárral.

paleo_suti.jpg

 

Túrókrém:

Hozzávalók:

- fél doboz zsírszegény túró

- fél doboz natúr joghurt

- kevés folyékony édesítőszer

- 4 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár

Díszítés:

- diabetikus étcsokoládé

A túrót összekeverjük kevés folyékony édesítőszerrel és a joghurttal. Egy pohárba rétegezzük felváltva a kikevert túrókrémet és a lekvárt.

turokrem.jpg

 

Kakaós-kókuszos zabkása:

Hozzávalók (1 adaghoz):

- 1 csésze apró szemű zabpehely

- 1 csésze víz

- 2 evőkanál zsírszegény holland kakaópor

- 2 evőkanál kókuszreszelék

- kevés folyékony édesítőszer

Díszítéshez:

- mandula

A hozzávalókat összekeverjük és feltesszük főzni. Akkor jó, amikor már sűrű állagú. Én mandulával szoktam a zabkását díszíteni, vagy eperrel, banánnal.

zabkasa.png

 

Chia mag puding:

Hozzávalók:

- 2 dl mandulatej

- 2 evőkanál chia mag

- ízlés szerint folyékony édesítőszer

Díszítés:

- eper

Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük a hűtőbe 4-5 órára vagy egy éjszakára.

chiapudding.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pontmintte.blog.hu/api/trackback/id/tr1112411899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása