justlikeyou

Just like you

Nyílt levél ahhoz, aki valaha voltál!

2017. szeptember 17. - justlikeyou

(avagy, milyen érzés az, amikor az embert a legjobb barátja lopja meg

Másfél hónap telt el azóta, hogy küldött a barátnőd egy sms-t, hogy kiköltöztetek a lakásomból, amit tőlem béreltetek, majd letiltottál mindenhonnan, hogy ne érjelek el. Másfél hónap telt el azóta, hogy realizáltam, hogy azért tiltottál le, mert a lakásból elloptatok mindent… és másfél hónapja nem tudom ezt feldolgozni.

Lassan tizenkét éve ismerlek. A legjobb barátom voltál, a szerelmem, túlzás nélkül a másik felem. Ezek most nagyon közhelyes és romantikus jelzők, de teljesen komolyan gondoltam. A világ legszerencsésebb emberének tartottam magam, hogy volt egy ilyen ember mellettem, mint te. Akire túlzás nélkül mindig mindenben számíthattam. Mi ahol tudtuk segítettük és támogattuk egymást és a legjobbat hoztuk ki a másikból. Remek páros voltunk. Az egyetemen én nyüstöltelek, hogy tanulj, te pedig segítettél abban, hogy ne izguljak és görcsöljek rá mindenre.

Hat éve már nem alkotunk egy párt, de a barátság, az erős kötelék kettőnk között megmaradt. Soha nem felejtem el, hogy két éve mellém álltál és támogattál abban, hogy teljesen új életet kezdjek egy másik városban, holott neked ez nagyon fájt. Azt is elvállaltad, hogy beköltözöl a lakásomba és vigyázol rá. Pár hónapja kérted, hogy az új párod is hadd költözzön oda, amibe belementem. Csak találgatni tudok, hogy az új barátnő, vagy az időközben eldurvult életviteled változtatta meg úgy a személyiségedet, hogy eljutottál oda, hogy tőlem, a legjobb barátod lakásából mindent kilopj olyan szinten, hogy annak olyan tartozékait is leszereled - ami már a méltatlan kategória. A párodra nem kívánom hárítani a felelősséget, alapvetően ez a tiéd, hogy ezt megtetted velem. Sőt továbbmegyek, talán az én hibám, mert lehet, hogy olyan tulajdonságokkal is felruháztalak, amelyekkel te nem rendelkeztél, vagy jelenleg már nem rendelkezel. Elképzelhető, hogy egy részét, csak "beléd láttam", mert szerettelek. Arra is gondolok, hogy a jelenlegi életviteled, az esetlegesen kialakult függőséged már eluralkodott rajtad, és ennek következtében változott meg a viselkedésed, személyiséged negatív irányba.  Amennyiben az utóbbi igaz,  az okozhatott financiális problémákat, és azért lehetett szükséged a lakásom berendezési tárgyaira, tartozékaira. Különben nem távozik az ember az exe lakásából úgy, hogy ’urambocsá’  viszi magával a WC-ülőkét és a kefét is…, hanem tartással, úriemberként. Az utolsó verzióm az, hogy lehet, hogy megutáltál, mert időközben nekem is lett párom, és tudatosan le szeretted volna zárni a barátságunkat.

A kérdéseimre tőled választ valószínű már nem kapok, mert értelemszerűen én nem kereslek, te pedig szintén nem, hiszen félsz, hogy feljelentelek. Bevallom vacilláltam rajta elég erősen, de arra jutottam, hogy nem teszem meg. Nem, mert a történtek ellenére én nem tudnék neked ártani. Rengeteg mindenen keresztülmentünk és nem tudnám ezt megtenni. Továbbá, nem az én tisztem, hogy igazságot szolgáltassak. Azt majd fent megteszik helyettem. Amiben reménykedem, hogy egyszer majd megszólal a lelkiismereted és cipelni fogod azt a terhet, hogy egy olyan emberrel, aki mindig mindenben támogatott, ott volt melletted és szeretett, ezt tetted.

Sajnos ez az eset még egy dilemmát elindított bennem, miszerint, hogy ha benned csalódtam, ha téged ennyire félre tudtalak ismerni ugyan kiben bízhatok meg ezután?

Keresem az ok-okozatokat, a miérteket, próbálom levonni a konzekvenciát, hogy le tudjam zárni. Lezárni a barátságunkat, elgyászolni azt az embert, akit szerettem. Kitörölni a sok szép közös emléket és elfogadni a bennem keletkezett űrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontmintte.blog.hu/api/trackback/id/tr2012870960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.09.17. 23:47:54

Tanultál volna meg énekelni, lenne konvektorod

2017.09.18. 00:43:42

A posztolónak annyit, hogy tessék szépen feljelenteni.
Na nem azért, mert visszakap bármit is az ellopott javakból, hanem azért, hogy ezt ne tehesse meg mással. A mi családunkban is történt már hasonló eset, ahol a kedves barát lelépett a kölcsönnel, pénzel, kölcsön holmikkal, vagy épp szétverte a rá bízott ingatlant. Nem kell sajnálni, ezt ő hozta össze, vállalja a következményeket is.

@VaradiJanos: sose a tolvaj a hibás, hanem aki szóvá teszi, igaz elvtárs?

lobster thermidor 2017.09.18. 02:00:45

"Minek az ellenség, ha az embernek vannak barátai." - tartja a mondás. Ha valóban kipakolták a lakást, akkor ha máshogy nem, ismeretlen tettes ellen feljelentést kell tenni, de a legjobb egy ügyvédet megbízni, aki megmogyorózza egy kicsit a kedves barátot. Ez a szende "nem akarok ártani neki" magatartás a legnagyobb marhaság, amit valki saját maga ellen elkövethet. Nem moralizálni kell, hanem cselekedni, és elégtételt venni, mert ez a normális válasz az átverésre.

Jossarian 2017.09.18. 05:31:17

Nem erdemes feljelenteni, igy le van zarva a tortenet. Ennyibe kerult, lekonyveled es vege. Mindennek meg van az ara es azok csak targyak voltak igy meg orulhetsz is. Ki is irtad magadbol hat beke poraira!

2017.09.18. 06:22:00

@lobster thermidor: így igaz, fel kell jelenteni. Aki kifosztja a lakásodat, az nem barát, most is röhög a markába a posztot olvasva.

2017.09.18. 06:23:42

@Jossarian: ne jelentse fel, hátha mással is eljátssza ezt az ex-barát... nagyon értelmes hozzászólás, köszönjük Emese. Ez egy bűncselekmény, amit nem kellene szó nélkül tűrni.

Semper Fidelis 2017.09.18. 06:32:42

Lesújtani rá a törvény legnagyobb szigorával.

VaradiJanos 2017.09.18. 07:15:37

@okostojas007: szevasz, elvtárs, mint mindig, most is remekül értelmezted a szöveget.

VaradiJanos 2017.09.18. 07:18:32

Nem tudom, miért ítélkeztek itt össze-vissza, s ha mílyszegény volt az illető aki csak újraelosztotta a javakat? És ha csak tiszta tűt akart venni magának és a barátainak, akik egyébként mind a társadalom hibájából drogoznak? A város mindenkié, ti csak ne antiliberáliskodjatok itten!

baltazar72 2017.09.18. 08:06:18

Jobb elfelejteni egy életre szóló tapasztalattal. Feljelentés után esetleg évekig kell még foglalkozni vele. Vissza úgysem jön belőle semmi, csak költség, stressz az eredmény. Emelkedj felül egy pitiáner senkiházin! Pláne ha lezüllött. Még a lehetőségét is zárd ki, hogy később megessen a szíved egy tolvajon.

a távoli rokon 2017.09.18. 08:20:39

Lecke. Jó pap is holtig tanul.^^
Az igazi feladat az - már ha nem akarsz megreccsenni - hogy ezután is megbízz az emberekben.

Fikkentáger 2017.09.18. 09:17:07

Nemtom olvasta-e közületek bárki figyelmesen, de mintha nem, legalábbis egy nem elhanyagolható részletet.
Az ember függő lett. Ezért a moralizálásnak és a múltnak a felhánydigálása értelmetlen, az illető beteg, az elméje beteg, aki lelkiismeretet, meg emberhez méltó viselkedést vár el tőle, az nem tudja, miről van ilyenkor szó. Az anyag irányítja. Az, hogy a fajanszot leszereli, hogy párszáz forinttal közelebb kerüljön az aznapi adagjához, az csak a lejtő eleje.
Én sajnálom, hogy ez történt, sajnálok minden szereplőt, és a néhai barátságot is, de ítélkezni nem mernék, mert kevés az információ, és igazából nem is szeretnék többről tudni, mert tudjűátok, amiről nem tudunk, az nincs is...

Tajgetoszvagybazmeg 2017.09.18. 09:59:16

Ha a fickó drogos lett, akkor nincs min csodálkozni. Ez esetben ez a poszt egy beszédterápiás állomás a szerző számára, az ex pedig vagy teljesen lecsúszik (98% valószínűség), vagy egyszer, egy isteni beavatkozás révén magához tér (2% valószínűség). Aki leszereli a WC-t, az már - önként és dalolva, nem kényszer hatására - átlépett egy másik világba.

Épp ezért érdemes elengedni az alkoholistát vagy drogost a büdös picsába, két okból. Egyrészt, mert oda való, épp a saját döntése, az önkéntes, tudatos döntése miatt, másrészt, mert mást úgy sem tehetünk.

Aki pedig azzal jön, hogy a drogozás betegség, csúsztat. Ugyanis a drogos ELEVE nem volt beteg, csak azzá tette önmagát.

Bobby Newmark 2017.09.18. 12:33:04

@baltazar72: Az már tanács!

1. Ha elfelejti, akkor az nem életre szóló tapasztalat. Mert elfelejtette.

2. Ne jelentse fel, de nehogy megessen a szíve egy tolvajon.

Barátom, neked nem működik az agyad, baszdmeg!

NewLifeNewLowe 2017.09.18. 13:46:35

Elkerülendő a félreértéseket, a posztoló neme és a "barátja" betegsége - már a kapcslatuk elején is - indokolt volt...

@justlikeyou: köszönetet mondhatsz az őrangyalodnak, hogy segített megválni a "barátodtól" már régebben! Szomorú egy kapcsolat vége, én is hasonlóképpen jártam egy barátosnővel, ott "csak" anyagi okok játszottak közre egy 10 éves kapcsolat elvetéléséhez. Kiszámoltam, napi egy forint volt az ára annak a kapcsolatnak...ennyiért már sokaknak megéri eltaszítani egy barátot.

Ezt pedig mindenkinek írom: a volt "barát", Zsolt példáján mindenkinek okulnia kellene...és tanítani az iskolákban, miként lehenénk jobb emberismerők. Zsolt alapvetően nárcisztikus személyiség, minden rá jellemző dolog erre utal az előző posztban. pontmintte.blog.hu/2017/05/02/pszichopata_a_parom ... azoknak, akik még nem olvasták volna az előtörténetet, pedig illene utána nézni dolgoknak, ha valaki hozzá akar szólni egy másik ember életéhez...

Akit összehoz a sors egy nárcisztikus személyiséggel és ezt nem ismeri fel, az előbb-utóbb lejjebb adja az igényeit, feladja a saját értékeit, elbizonytalanodik magában és minden másban is, eltávolodik a környezetétől és a valósgtól, mert a másik fél ezt akarja elérni. Vagyis magának akarja kisajátítani minden eszközzel. Mindenképpen a nárcisztikus párja jár a legrosszabbul. Vagy ő megy tönkre, vagy végignézheti, ahogy a párja megy tönkre - utóbbi eset magában foglalja az előbbit...VAGY kimenekül a csapdából, mint ahogyan akaratlanul ez történt jelen esetben.

Nem kell elítélni a nárcisztikus személyiséget, félreértés ne essék. Ez egy olyan pszichés állapot, ami jelzi az illető múltjában történt lelki sérülések lehetőségét, ami kezeléssel feloldható.

@justlikeyou: én őszintén lezárnám a kapcsolatot azzal, hogy nem tennék semmit sem, magamban viszont le kell zárni egy beismeréssel az egészet, csak magától tud meggyógyulni az ilyen személyiség. Csak fel kellene ismerni az ilyen állapotot magában és a környezetének is.

Cpeti123456 2017.09.18. 13:52:01

Fel kell jelenti a p-be....

Karipapa01 2017.09.18. 13:58:10

@guy2: "Az írásból szinte süt, hogy egész végig szerette volna egyes testrészeit belehelyezni a másikba, de ezt a másik nem engedte, így szívességből odaadta neki a lakását, hátha..."

Te el is olvastad, hogy mit írtál? Szerinted ha nekem pl. megtetszik a szomszédasszony és éjszakánként arról álmodom, hogy megkefélem ez feljogosítja őt arra, hogy szétszerelje a lakásomat? Vagy eladja a neki kölcsönadott kocsimat? Hát milyen ember vagy te? Ja, hogy guy??

sutyerák 2017.09.18. 16:19:25

az ember 7 évente megváltozik,-azt mondják.
süti beállítások módosítása