justlikeyou

Just like you

Hogyan szerezzünk felnőttként új barátokat?

2017. március 12. - justlikeyou

Azt ki lehet jelenteni, hogy új barátság kialakításához mindenféleképpen egy új élethelyzet szükséges. Esetemben ez egy munkalehetőség okán történő, más városba költözést jelentett. Egy szükséges munkahelyváltás mindig jó alkalom arra, hogy a kollégák személyében olyan embereket ismerjünk meg, akikkel kialakulhat akár barátság is.

Ha az ember talál egy új hobbit, elkezd egy tanfolyamra járni, sportolni stb. aminek kapcsán egy más közösségbe kerül be, a közös érdeklődési kör egy jó alapot ad a barátságok kialakításához. Olyan embereket ismerve meg, akik hasonló szituációban vannak, mint mi, és hasonló kihívásokkal küzdenek, az élményeinket, tapasztalatainkat megosztva, könnyen szövődhetnek akár új kapcsolatok.

Két éve úgy költöztem a fővárosba, hogy egy kezemen meg tudtam számolni, hogy hány olyan ismerősöm van, akikkel el tudtam volna tölteni a szabadidőmet, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek valamit sportolni. Interneten pont olvastam, hogy hirdetnek nőknek a Margitszigeten közös futást egy kora esti időpontban, úgyhogy elkezdtem futni járni. Ahogyan egyre több ismerősöm lett a futás miatt, elhívtak crossfit edzésekre is, majd cross trainingre. Az utóbbi lett a legnagyobb szerelem, mert egy nagyon szuper kis csapatba kerültem be, és nem csak a sport szeretete, hanem a többiek társasága miatt is járunk az edzésekre.

Visszatérve általában a baráti kapcsolatokra, bevallom, én időről időre újradefiniálom őket, vizsgálva, hogy hosszú távon megtérül-e a befektetett energia, hozzáad-e valamit a személyiségemhez, avagy csak kiveszi belőlem az energiát.

Véleményem szerint, az új barátság kialakítása felnőttkorban mindenféleképpen több energiabefektetést igényel, hiszen ilyenkor, aki már családos, nála az élvez prioritást, illetve a karrier építése, az egzisztencia fenntartása, a régi barátságok ápolása is időigényes. Ahogyan bővülnek a kötelezettségeink, úgy egyre kevesebb a szabadidőnk, és a kapcsolatok ápolása háttérbe szorul. Egy új kapcsolat kialakítása és fenntartása sokkal több ráfordítást igényel, mint a régi, de érdemes rá áldozni, hiszen megtérül.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontmintte.blog.hu/api/trackback/id/tr8112331397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan szerezz barátokat külföldön? 2017.03.13. 11:06:20

Szabó Vivien Gondoltad volna, hogy a barátaid hozzájárulnak ahhoz, hogy tovább élj? Kutatásokigazolják, hogy az erős, támogató kapcsolatokkal rendelkező személyek könnyebben és sikeresen küzdenek meg bizonyos rákos betegségekkel, a szívb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása